Skip to content

ЦРКВЕНИ ХОР “СВЕТИ САВА”

Црквени хор „Свети Сава“ који поје при храму Светог Саве у Краљеву основан је благословом Епископа жичког Г. др Јустина 2020. године. Тада је формирана нова група окупљена са циљем да изразе своју љубав према богослужењу и духовној музици. Оснивање првог црквеног хора а трудом и залагањем свештенства било је од великог значаја за храм и вернике у Краљеву јер до тада није постајао стални црквени хор. Од самог почетка хор ради под диригентском палицом талентованог музичког педагога Драгане Ђокић. Убрзо након формирања црквени хор при Храму Светог Саве почео је са интензивним радом на припреми вишегласних аранжмана за богослужења, припремама духовних и традиционалних песама.

Данас црквени хор при Храму Светог Саве у Краљеву постао је важан део културног наслеђа наших великих композитора. Њихов препознатљив звук и извођење изнова доприноси свечаности и значају сваког богослужења. Хор наставља да ради на унапређењу својих вештина и извођењу нових дела, док њихова љубав и преданост према духовној музици наставља да инспирише и покреће верне људе.

Своје пробе одржавају два пута недељно, уторком и четвртком од 19ч у просторијама парохијског дома и свако ко је вољан да се придружи црквеном ансамблу може то да учини тим данима.